Informatieavond, nieuw betrokkenen vervalt i.v.m. corona crisis

De kennismakingsavond georganiseerd voor nieuw betrokkenen van Hervormd Kralingen – West komt te vervallen. De aanleiding is dat we door het coronavirus niet bij elkaar kunnen komen. Omdat de avond bedoeld is om elkaar beter te leren kennen is het niet geschikt om het via videobellen te doen. We hopen in het najaar alsnog een kennismakingsavond te organiseren.

Hartelijke groet namens de kerkenraad

Maatregelen naar aanleiding van de het Coronavirus

Met dit bericht informeren we u over de maatregelen die Wijkgemeente Kralingen west neemt tegen de verspreiding van het corona virus.

Het corona virus grijpt in Nederland en Europa om zich heen. De overheid neemt verschillende maatregelen en geeft ook adviezen hoe hier verstandig mee om te gaan.

Toch mogen we weten dat ook in deze tijd God voor ons zorgt, Jezus zegt ons in Lucas 12;6 en 7 het volgende “Worden niet vijf musjes voor twee penninkjes verkocht? En niet één van die is bij God vergeten. Ja, ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dan niet bevreesd: u gaat veel musjes te boven”

Voor de kerkdiensten tot en met 5 april zijn de volgende maatregelen van kracht;

 • De morgen en middagdienst blijft gehandhaafd, tenzij daar later andere maatregelen vereist blijken.
 • Bij verkoudheid of hoesten, koorts of keelpijn; blijft u dan alstublieft thuis.
 • Bent u ouder dan 70 jaar, wij adviseren u voor uw veiligheid thuis te blijven.
 • De kinderoppas jonger dan 3 jaar vervalt, ook de bijbelles 3+ vervalt om het risico op besmettingen tussen kinderen onderling en volwassenen te verkleinen
 • We geven elkaar niet meer de hand, maar alleen eventueel een aanraking met de ellenboog.
 • Collectes worden aan de uitgang gehouden zodat de zakken niet worden doorgegeven.
 • We gaan niet te dicht tegen elkaar aan zitten, hou zo mogelijk een plaats er tussen.
 • Het koffie drinken na de dienst gaat niet door

Wat kunnen we juist wel doen?

Voor veel ouderen wordt dit een eenzame tijd, bezoeken worden afgezegd. Het bezoeken van kerkdienst wordt hen zoals hierboven afgeraden, en dat is nu juist hun sociale contact. Toch leven we graag met hen mee, en kunnen dat ook in de praktijk brengen. U kunt hen bellen. Velen van ons hebben het adresboekje met daarin het nummer van onze ouderen. Het gaat niet alleen om de ouderen van onze gemeente, dat kunnen natuurlijk ook uw oudere buren zijn.

Dankdag 6 november

Van harte uitgenodigd om op woensdag 6 november dankdag te komen vieren in de Hoflaankerk. Om 6 uur willen we met elkaar eten in de kerk. Aansluitend is er om 8 uur een kerkdienst waarin we God danken voor zijn zegeningen van het afgelopen seizoen.

Bijbelles voor kinderen 1 keer per 2 weken.

Tijdens de ochtenddiensten in de Hoflaankerk is er na het kinderlied Bijbelles voor kinderen vanaf 3 jaar.

De jongste groep ( 3-6 jaar) gaat naar de consistorie en de oudste groep (7-12 jaar) naar de ruimte op zolder.

Bij de Bijbelles bidden we met elkaar, zingen we Bijbelse liedjes, horen/lezen we een Bijbelverhaal en maken een werkje of leren een lied of tekst.

Nieuwe kinderen zijn van harte welkom, kom gerust een keertje kijken!

Groetjes van de leiding: Willeke Storm, Janine den Hollander, Henk Nagel, Ilse vd Wilt, Loisa de Wit en Alida van Zwieten

Startavond bijbelgesprekskringen woensdag 2 oktober om 20.00 uur in de Hoflaankerk

Woensdag 2 oktober organiseren we een startavond voor de bijbelkringen. Een bijbelkring is een mooie manier om je christelijk geloof verder te verdiepen. 1 keer in de 2 of 3 weken kom je met een groep mensen bij elkaar en kun je je verdiepen in het christelijk geloof d.m.v. een bijbelkring boekje of op een andere manier. Als je meedoet aan een bijbelkring leer je de andere deelnemers goed kennen, en kan je zo elkaar opbouwen in je geloof en kunnen vriendschappen ontstaan. 

Wil je het komende jaar meedoen aan een bijbelkring, of denk je erover na? Dan is het aan te raden deze startavond bij te wonen. Op deze avond wordt onder ander de dag waarop de kring plaatsvind bepaald en de groepen worden samengesteld, en verder de 1e avonden gepland.

Deze boekjes zijn geselecteerd, ze liggen op zondag ter inzage in de kerk;

 • Jozef: een slaaf wordt onderkoning (ds. Cees van den Berg),
 • Opgeheven handen: Bijbelstudies over het gebed (ds. H.J. van der Veen),
 • Onbezorgd: Bijbelstudies over de Bergrede (ds. Niek Tramper)
 • Centrum Kerk: het evangelie midden in je stad (Tim Keller, boek voor studiekring).

Verder zijn er ook deze kringen;

 • De zondagavondkring ; Opgeheven handen; Bijbelstudies over het gebed (ds. H.J. van der Veen),
 • Een Meditatieve / Creatieve kring; voor meer info zie de bijlage

Heb je al een voorkeur, of wilt u/je bij deze avond zijn? geef dat dan door aan Matthijs van Zwieten, scribaat@hervormdkralingen.nl

Agenda komende periode

19 juli: Zomeractiviteit – Eten aan de plas!
Op vrijdag 19 juli van 18.30 tot ongeveer 20.30 uur gaan we samen eten aan de Kralingse plas! Neem zelf iets te eten mee om te delen (BBQ, salade, hartige taart, fruit enz) en breng een kleedje of klapstoel mee. Ieder welkom! Ook even doen:
– nodig vrienden, buren en wijkgenoten uit om mee te eten
– laat aan Ageeth weten dat je mee eet: ageethpalland@gmail.com  / 06-20530542
Kom gezellig mee eten!

27 juli: Zomeractiviteit – Wandeluitstapje voor jong en oud
Op zaterdag 27 juli nodigen we jullie uit om met ons een wandeling van ca. 8 – 10 km  door het landgoed Marienwaerdt bij Beesd in de Betuwe te maken. Begin en einde van de wandeling is het pannenkoekrestaurant de Stapelbakker in Beesd, Oude Waag 21 (ruime parkeerplek aanwezig), waar we elkaar om 13.00 uur ontmoeten voor koffie en gebak. Deze plaats is gemakkelijk met de auto of met het OV te bereiken. Na een uurtje wandelen willen we een stop maken in een theeschenkerij bij het fruitbedrijf De Hoenderijk, waar je ook vers fruit kan kopen of zelf plukken. Aan het eind gaan we dan met z’n allen lekker pannenkoekeneten bij de Stapelbakker. Hier is ook een speeltuin aanwezig voor de kinderen. Wie wil kan ook een kijkje nemen in de landgoedwinkel met lekker biologische producten. Tip: Dit is ook de gelegenheid om buren of vrienden uit te nodigen. Graag voor 22 juli aan Johan of Andrea (andreamaurer@planet.nl) doorgeven met hoeveel jullie komen en of jullie komen eten i.v.m. het reserveren van het restaurant.

4 augustus: Zomeractiviteit – Zomermaaltijd
Op zondagmiddag/avond 4 augustus is er een maaltijd in de Hoflaankerk (Oudedijk 2). Eerst is er om 17 uur een kerkdienst. Daarna gaan we met elkaar eten. Omdat verschillende mensen allemaal iets klaar maken / meenemen is er van alles te eten én zeker voldoende.  Het is echt een zomermaaltijd, oftewel: we nemen alle tijd voor ontmoeting, onthaasting en gesprek. Bij mooi weer eten we buiten op het kerkplein. Iedereen – wel of geen lid van de kerk – is welkom! Voor de organisatie horen we graag als je er bij bent. Je kunt dit doorgeven aan Huibert Verdoold (ha.verdoold@solcon.nl/06 – 199 00 794).

Agenda komende periode

9 juni, Afscheidsdienst Ds. Mark van Pelt.

16 juni, bevestigingsdienst Ds. Mark van Pelt in de Goede Herderkerk te Ridderkerk

30 juni na ochtenddienst nadenk-moment over missionair diaconaal werk

29 september Startzondag 9 oktober gemeente avond

9 juni, afscheidsdienst Ds. Mark van Pelt. In deze dienst nemen we officieel afscheid van Ds. van Pelt als onze predikant. Het is een dienst waarin ook familie, vrienden en mensen uit andere gemeenten aanwezig zullen zijn.

16 juni, bevestigingsdienst Ds. Van Pelt in de Goede Herder gemeente te Ridderkerk. (nog geen verdere info bekend)

30 juni, na de ochtenddienst hebben we een nadenk moment over hoe we de toekomst van het diaconaal missionair werk voortzetten. Ageeth Palland is vanaf 1 mei niet meer als werker bij ons actief, wat willen en kunnen we nog blijven doen nu zij veel dingen niet meer kan organiseren.  Misschien gaan we wel andere dingen doen. De stuurgroep heeft hier al intensief over nagedacht en neemt de gemeente mee in de mogelijkheden en keuzes die gemaakt kunnen worden.

29 september startzondag; dit jaar we geen nachtje weg met elkaar, waarschijnlijk is er wel een activiteit op de zaterdag. De verdere invulling van dit weekend is nog niet precies bekend

9 oktober, Gemeente avond; deze gemeente avond is bedoeld om verder door te denken over het profiel van de nieuw te beroepen dominee. Dit is profiel is nodig voor het beroepingswerk kan gaan starten. Het opstellen van het gevraagde profiel is best lastig, wat hebben we als gemeente nodig? Welke eigenschappen zijn voor ons belangrijk? We willen graag samen met u bidden en nadenken over hoe het profiel er uit gaat zien. (meer info volgt)

Afscheidsdienst dominee Mark van Pelt

Ds. Mark van Pelt heeft het beroep van de Gemeente de Goede Herderkerk te Ridderkerk aangenomen  en zal daarom afscheid nemen van de Hervormde Gemeente Kralingen-West.

De kerkdienst op 9 juni staat in het teken van dit afscheid. De dienst is 10.00 uur in de Hoflaankerk, Oudedijk 2 te Rotterdam. Deze dienst zal door Ds. Mark van Pelt zelf worden geleid en is de laatste keer dat hij als predikant van Kralingen-West voorgaat. Wij nodigen u uit om, samen met ons, God te danken voor alle zegeningen die we hebben ontvangen.

We kijken met dankbaarheid terug op de periode van ruim 12,5 jaar waarin Mark van Pelt predikant in Kralingen-West is geweest. Wij gaan Mark van Pelt, zijn vrouw Karin, en hun kinderen missen! We nemen afscheid maar blijven met hen verbonden in Christus.

Tijdens de dienst is er kinderoppas en bijbelles tot 9 jaar. Na de dienst is er gelegenheid een hand te geven en voor ontmoeting bij een kopje koffie of thee.